Deze verdieping bestaat uit een uitgestrekte foyer van 700 m² voor het organiseren van seminaries, recepties en diners, en beschikt over ruimten waar tijdelijk keukens kunnen worden ondergebracht (ongeveer 200 m²).
→ Gedetailleerde beschrijving van de Foyer du Lac en de Mezzanine du Lac.

De Congresingang van de Aula Magna die is gelegen aan de kant van het meer en uitgeeft op een parking met 150 plaatsen, bestaat uit een hal van 150 m² die in verbinding staat met de verschillende zones aan de achterkant van het gebouw. Twee kleine kantoren van 25 m² en een vestiaire vervolledigen deze ruimte. Deze ingang maakt een privé-onthaal mogelijk voor seminaries van 50 tot 250 deelnemers in de Foyer Royal of de Foyer du Lac van de Aula Magna.
→ Gedetailleerde beschrijving van de Congresingang.

 

Naast de mezzanine van de Foyer du Lac omvat deze verdieping 3 seminariezalen (Biéreau, Bruyère, Hocaille met plaats voor ongeveer 80 personen), een lobby van 40 m² en de Lauzelle-zaal (een ruimte van 225 m² onder de hal) die kan gebruikt worden als grote seminariezaal (ongeveer 120 personen) of grote artiestenloge.
→ Gedetailleerde beschrijving van de seminariezalen.

Deze verdieping springt in het oog door het licht en de indrukwekkende afmetingen. De hele ruimte is voorzien van glas, net als de liften naar de verdiepingen. Twee monumentale trappen geven eveneens toegang tot de verdiepingen, en twee kleine zijtrappen leiden naar verdieping –1 (vestiaires, toiletten, seminariezalen). De totale bruto-oppervlakte van het gelijkvloers bedraagt ongeveer 2100 m² (waarvan 1700 m² bruikbaar is), die is opgedeeld in twee niveaus die worden gescheiden door een breed trapdeel van een tiental treden.
→ Gedetailleerde beschrijving van de Hal.

De Foyer Royal die ongeveer 200 m² groot is, is volledig voorzien van glas en kijkt uit op het meer. Hij is toegankelijk via twee zijdeuren op verdieping 1 en via panoramische liften. Een kantoor en toiletten grenzen aan deze foyer.
→ Gedetailleerde beschrijving van de Foyer Royal.

Boven het podium van 24 m x 16 m (380 m²) hangt een volledig uitgerust toneelhuis (19 m hoog) waardoor het decor kan worden veranderd. Het is eveneens uitgerust met een akoestische schelp voor een orkest. Er zijn kleedkamers, diensttrappen en een goederenlift aan weerszijden van het podium.
→ Gedetailleerde beschrijving van het toneel en het theater.

De Foyer Supérieur wordt ingenomen door de Universiteit.
→ Gedetailleerde beschrijving van Louvain House.
www.uclouvain.be/louvainhouse

Met dit brede platform van 6,75 x 1,98 m kunnen ladingen tot 3000 kg worden vervoerd van –2 tot op het podium (+1).