Ruimte van de XXIe eeuw

Licht is het krachtigste element van de AULA MAGNA, een gebouw in de vorm van een grote glazen doos van 70 m lang en 30 m breed aan de rand van het meer dat ze verbindt met de stad. In een jonge stad die de bewoners en de bezoekers sterke richtpunten moet geven, leent dit nieuwe bouwwerk dat werd ontworpen door de architect Philippe Samyn, zich prima voor vergaderingen en bijeenkomsten die in een universitaire instelling dag in dag uit plaatsvinden, alsook voor culturele evenementen die de uitstraling van een regio waarborgen.

Congrescentrum

De grote zaal in de AULA MAGNA heeft een capaciteit van 850 tot 1100 plaatsen naar gelang van het gebruik. De zaal beschikt over een heel groot podium (van bijna 380 m², wat uitzonderlijk is in Wallonië) dat is uitgerust met een toneelhuis en de nodige voorzieningen, waardoor het voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. In een grote hal van 1.700 m² kunnen recepties voor 1500 personen, forums, beurzen of tentoonstellingen worden gehouden. Een ondergrondse foyer (Foyer du Lac – 700 m²) kan dienen als drink- en eetgelegenheid of worden gebruikt voor talrijke andere activiteiten. Vier moduleerbare seminariezalen (tot 120 personen) en tot slot een foyer op de eerste verdieping (Foyer Royal) met zicht op het meer (tot 200 personen) vervolledigen de inrichting.

Dit geheel kan gebruikt worden voor talrijke gelegenheden: bedrijfsconventies, congressen, conferenties, colloquia, forums, kunstactiviteiten (concerten, theater, dans, variété, film, audiovisueel), tentoonstellingen, diners of recepties. Deze evenementen maken van de AULA MAGNA een aantrekkingspool voor de culturele en de bedrijfswereld. Door zijn sterke aanwezigheid en het aantrekken van een gevarieerd publiek is de AULA MAGNA een van die “smeltkroezen” die onze steden zo hard nodig hebben.

De Aula Magna is een hedendaags congrescentrum dat in 2001 werd ingewijd, en bevindt zich in een omgeving die zich leent tot professional networking, en uitstekende werkomstandigheden en een optimaal comfort biedt. De meeste ruimten zijn moduleerbaar en kunnen speciaal worden ingericht voor bedrijfsconventies, technologiebeurzen of salons. Dit complex is uitgerust met talrijke ingebouwde hulpmiddelen (verlichting, geluid, tolkcabines, videoprojectie, groot scherm, enz.) om tegemoet te komen aan de vereisten van grote bedrijfsconventies, professionele congressen en topontmoetingen. De Aula Magna ligt op een twintigtal kilometer van Brussel. Door de nabijheid van de belangrijke invalswegen, een parking en het station (op 500 m) is dit congrescentrum vlot bereikbaar.

 

Plaats voor allerhande vertoningen

De Aula Magna werd ontworpen om er talrijke en gevarieerde opvoeringen te kunnen houden in alle disciplines van de podiumkunsten: theater, klassieke muziek, variété, dans, comedy, musicals, enz. Het podium heeft een aanzienlijke omvang (380 m²) en is uitgerust met uitgebreide basisvoorzieningen (motorisch gestuurde trekken, projectors, geluidsinstallatie, scherm, akoestische schelp).
Door de voortreffelijke akoestiek is het een uitgelezen plaats voor internationale tournees en theatervoorstellingen, en een fantastisch decor voor klassieke concerten met een groot of klein orkest. De Aula Magna staat open voor een zo breed mogelijk publiek en vervult zodoende zijn missie van uitzonderlijk cultureel trefpunt binnen de stad Ottignies – Louvain-la-Neuve, die werd uitgeroepen tot Culturele Pool van Waals-Brabant